הזוכה בסדנת שבועות • ממולאים לחג

יעל איבר | צילום: אילוסטרציה, אתר 10 דקות No Comments on הזוכה בסדנת שבועות • ממולאים לחג
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

במסגרת הסדנאות לחג השבועות ברדיו קול חי שלחו מאזינים ומאזינות מתכונים לחג השבועות. צוות תוכנית עניין משפםחתי יחד עם השפית מירי זורגר בחרו את המתכונים המנצחים שמזכים את שולחיהם בפרס.

מתכון לפטריות ממולאות או תפוחי אדמה ממולאים – של המאזין זאב

המצרכים:

12 פטריות גדולות שלמות (או 12 תפוחי אדמה)
1/4 כוס שמן
3 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצים דק
3/4 כוס פירורי לחם
50 גר' גבינה קשה מגוררת דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
מעט אגוז מוסקט

ניתן להוסיף: 3 כפות צנוברים מטוגנים קלות

לרוטב בשמל –

2 כפות חמאה
2 כפות חמאה
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

הפטריות:

1. שוטפים היטב את הפטריות ומייבשים. מסירים את הרגל של הפטרייה.
2. במעבד מזון קוצצים את הפטריות.
3. מחממים תנור לחום בינוני
3. מטגנים עם שמן את הבצלים והשום במחבת עד לשקיפות, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומאדים את הנוזלים.
4. מוסיפים את פירורי הלחם עד להשחמתם.
5. מוסיפים את הגבינה, הפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים היטב. מכבים את האש.
6. משמנים תבנית חסינת אש, את הפטריות מרוקנים מעט שיהיה ניתן למלא אותם.
7. ממלאים את הפטריות ומפזרים מעל גבינה צהובה.
8. להגשה: יוצקים רוטב בשמל ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה

רוטב בשמל –

1. ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת רביכה.
2. מוסיפים את החלב ומערבבים כדי למנוע היווצרות גושים, ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה נוספת, ולאחריה מסירים מהאש.



0 תגובות